O’BOYS HISTORIA
Lite historia om O’boy
O’boy lanserades redan 1960 och har sedan dess varit Nordens populäraste chokladdryck. Den härliga chokladsmaken njuts av folket såväl varm som kall och såväl vid frukost som vid andra tillfällen. År 1995 köptes O’boy upp av det globala företaget Kraft Foods, numera Mondelēz International, som bland annat äger varumärken som Marabou, V6, Stimorol, Belvita och Oreo. Produktionen av O’boy sker idag i Marabou-fabriken i Upplands Väsby utanför Stockholm.
Varför ”O’boy”?
I samma veva som utvecklingen av O’boys recept togs fram besökte den dåvarande marknadschefen till Marabou USA. Han snappade då upp begreppet ”oh boy”, vilket han då ansåg var ett lämpligt namn för ett nytt chokladpulver på den nordiska marknaden.
Några av O’boys milstolpar
Tillbaka till historien och tillbaka igen
1960
O’boy lanseras i Sverige under Marabou-varumärket.
1961
O’boy lanseras i Norge under Freia-varumärket.
1966-1980
O’boy lanserar flera olika smaker och kommer ut i flera storlekar. O’boy med jordgubbssmak lanserades 1966 och ett år senare kom O’boy med vaniljsmak. Under tidigt 70-tal adderades ytterligare smaker så som blåbär och Mocca.
2000
O’boy tillsammans med Arla anordnade landsomfattande turnering i inline-hockey på mobila rinkar med uppblåsbar sarg.
2001
O’boy lanserar sitt nya, och omtalade, kommunikationskoncept ”Hur blandar du?”.
2007-2014
O’boy lanserar flera nya smaker, bland favoriterna låg O’boy No Sugar, Plus och Dark.
2009
O’boy lanserar det nya kommunikationskonceptet ”O’boy – Let’s play”.
2015
O’boys sortiment idag består av Portion (vattenlöslig), Less Sugar samt den älskade storsäljaren Original. Läs mer under fliken produkter.