Supersnabba O’boy-bullar
Ingredienser:
2 förp smördeg
100 g smör, rumsvarmt
2,5 dl O’boy Original
1 ägg
1 dl pärlsocker
Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader.
Blanda ihop smör och O’boy. Från början kan det kännas som att O’boyen inte går in i smöret, men ha tålamod. Det kommer att bli jättebra.
Rulla ut smördegen och bred O’boy-smöret över en smördeg. Lägg den andra smördegen över.
Skär ut remsor. Snurra remsorna och forma till en lång “spiral” Nyp gärna ihop ändarna lite så håller snurrorna formen bättre när de gräddas.
Snurra ihop spiralerna till snurror. Det är inte så viktigt hur det görs, men tryck fast ändarna under bullarna så att de inte går upp under gräddningen.
Pensla snurrorna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Baka mitt i ugnen i ca 10-12 minuter, tills de blir gyllene och genomgräddade. Passa så att O’boy-fyllningen inte bränns.
Receptet framtaget i sammarbete med