Ljuvliga O’boy-bollar
Ingredienser:
250 g normalsaltat smör, rumsvarmt
2,5 dl O’boy Original
8 dl havregryn
1-2 dl pärlsocker (eller kokosflingor)
Gör så här:
Börja med att vispa smör och O´boy med elvisp. När krämen är fluffig tillsätter du havregryn och fortsätter vispa med hög hastighet. Tanken är att du ska ”slå sönder” en del av havregrynen med elvispen. Det ger krämiga och smakrika bollar. Den färdiga smeten ska vara lite kladdig, men du ska kunna rulla bollar.
O’boy-bollar
Rulla smeten till 20- 25 bollar, beroende på hur stora du vill ha dem. Häll upp pärlsocker/kokos i en djup tallrik och rulla bollarna i garneringen.
Ät minst en på stående fot!
O’boy-bollstårta
Ta 2⁄3 av smeten och tryck ut den i en springform, 10-20 cm i diameter, beroende hur hög tårta du vill ha. Ställ den kallt så att den stelnar (den stelnar på ett kick i frysen).
Rulla under tiden små bollar av resterande smet och rulla i pärlsocker/kokos.
Ta ur O´boy-bollsbottnen ur springformen och rulla kanterna i pärlsocker/kokos.
Garnera tårtan med de sockersöta O´boybollarna.
Receptet framtaget i sammarbete med