Festlig O’boy-cheesecake
Ca 6–8 portionscheesecakes
Ingredienser
Botten
1 paket Oreo cookies
2 msk naturell Philadelphiaost
Cheesecake
200 g naturell Philadelphiaost
1 dl vispgrädde
2 dl O’boy
Gör såhär
Botten
Krossa Oreo cookies. Jag tycker att det funkar bra att lägga hela paketet i en plastpåse och banka med en kavel eller hammare.
Rör ihop kaksmulorna med Philadelphiaosten med en elvisp tills du får en krämig smet.
Fyll på ca 2 cm i formarna som tål att frysas och tryck ut med fingrarna.
Ställ kallt under tiden du fixar cheesecakefyllningen.
Cheesecake
Vispa Philadelphiaosten med elvisp så att den blir mjuk och lättarbetad.
Fyll på med grädde lite i taget under tiden du fortsätter att vispa med elvispen.
När all grädde är i häller du i O’boy-pulvret samtidigt som du vispar.
Krämen ska vara tjock och härlig, som vispad grädde, när den är klar.
Fyll på med cheesecakefyllning i dina formar och släta till toppen.
Ställ i frysen minst 3 timmar.
Ta fram minst 20 minuter innan servering och pudra över O’boy.
Mums!